Szolnoki Önkéntes Református Misszió

Istenismeret - Parancsolatok (6.)

2015/05/04. - írta: Szömre

Mózes parancsot kap

"Mózes ekkor így felelt: Hátha nem hisznek nekem, és nem hallgatnak a szavamra, hanem azt mondják: Nem is jelent meg neked az Úr?!" (2Móz 4,1)

"Soha nem hallottam átütő érvet arra nézve, hogy a keresztyénséget felesleges, nevetséges vagy észerűtlen lenne követni, pedig nyitott voltam ezekre a gondolatokra." Ez Kiss Jenő nyelvész professzor, akadémikus hitvallása, azzal kapcsolatban, amikor arról beszélt, hogy egyetemi tanulmányai alatt találkozott  a materializmus "ésszerű agitációjával". Ez a fajta ésszerűség nemcsak korunk sajátossága, már Mózes korában is hasonlóan vélekedtek az emberek, pontosan azokban az időkben amikor azt gondolnánk, hogy az Isten csodái sokkal elevenebben működtek, így Isten jelenvalósága is sokkal könnyebben tettenérhető volt. Mózes félreérti Isten parancsát és amiatt aggódik, hogy mi lesz, ha nem fognak neki hinni az emberek. Pedig Isten nem azt kéri Mózestől, hogy meggyőzzön egy egész népet, hogy Isten beszélt hozzá, hanem arról, hogy ő saját maga fogadja el Isten parancsát az életében. Téged is erre kér Isten, mert ez a kulcsa Isten távlatainak a belátásához és ettől éledsz újra sokkal több, sokkal nagyobb és sokkal fokozottabb erővel - hited által.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szomrevalo.blog.hu/api/trackback/id/tr697426208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása