Szolnoki Önkéntes Református Misszió

Istenismeret - Parancsolatok (5.)

2015/05/03. - írta: Szömre

József álma

"Testvérei megkérdezték tőle: Talán király akarsz lenni fölöttünk? Vagy uralkodni akarsz rajtunk? És még jobban meggyűlölték az álmaiért és beszédéért." (1Móz 37,8)

József, akárcsak apja Jákób, álmot látott. Az álom szép volt, hiszen saját magát látta benne úgy, mint aki mindenki felett áll, akit csak ismer. József álmaiban még nem szerepel Isten, csak apja és családja, a földi viszonylatokra koncentrál, ott szeretne naggyá vállni. Ez a fajta álmodozás végül olyan indulatot váltott ki testvéreiből, melynek végzetes következményei lettek. József rabszolgaként, messze a szülői háztól ébredt rá arra, hogy csak Isten parancsolatának engedelmeskedve fog újra célt találni életének és Isten lesz, aki az álmokból az áldások földjére viszi életét. Ne álmodozz! Inkább bízd Istenre az életed!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szomrevalo.blog.hu/api/trackback/id/tr497421562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása