Szolnoki Önkéntes Református Misszió

Fény a véghetetlen fényből

2015/02/21. - írta: Szömre

felvilágosodás

light_of_god.pngEz pedig az az üzenet amelyet tőle hallottunk, és hirdetünk nektek, hogy az Isten világosság, és nincs benne semmi sötétség. (1Jn 1,5)

Világosságban járni azt jelenti, hogy a dolgok egyértelműen felismerhetőek számunkra. Isten lényéből fakadó világosságot gyújt szívünkbe igéje által, melynek a fényénél minden nyilvánvalóvá válik előttünk. Isten semmit nem akar eltitkolni,  benne nincs semmi sötétség, neki nincsenek hátsó gondolatai vagy szándékai. Ígéreteivel vigasztal meg minket és igazságával tanácsol jó utakra. Azt mondja, örök életed van, de ahhoz, hogy ezt elnyerd meg kell térned hozzá. A sötétség nem ilyen, a sötéttség ura mindent rejtve tart a szemünk elől, a bűnt is. A bűn lopakodó, rejtett üzemmódban uralja el az ember lelkét, elméjét és testét egyaránt. Ezért nem fogja fel nagyon sok ember, hogy bűnös életet él és csak azután látja meg életének sötét oldalát, miután sikerült Isten világosságába jutnia. Ott ahol sötéttség van a szívekben és a lelkekben, a legocsmányabb dolgokat is bizton melengetik. Isten első szava  a teremtéskor az volt, hogy legyen világosság, és ez a teremtő szó olyan hatalmas erőnek bizonyult, hogy létrejött a világosság. Ha még nincs világosság az életedben kérd Istent, hogy teremtsen a te szívedbe is fényt. Olyan fényt, ami beragyog és megtisztít.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szomrevalo.blog.hu/api/trackback/id/tr317192873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása