Szolnoki Önkéntes Református Misszió

A kegyelem ideje

2015/06/15. - írta: Szömre

Ezt mondja az Úr: A kegyelem idején meghallgatlak, a szabadulás napján megsegítelek. Megőrizlek és megajándékozom általad szövetségemmel népemet, hogy te állítsd helyre az országot, és oszd szét az elpusztult örökséget. (Ézs 49,8)

A kegyelem idején... Életünk során sok olyan pillanat van, amit utólag bátran nevezhetünk a kegyelem idejének. Aki Istenre figyel, keresi az Ő válaszait, azt tapasztalja, hogy legtöbbször Isten kegyelmére van szüksége. A kegyelem ideje, a szabadulás napja, általában olyan helyzetben talál ránk, amikor saját magunk már valaminek annyira a rabságában vagyunk, hogy igazából az emberi megoldások nem segítenek. Isten szabadításának három titkára mutat rá az ige: "megőrizlek" vagyis Isten mindig ott van, óv, véd, ezért kegyelme biztos; "megajándékozom" a szabadulás és a kegyelem ingyen van bármikor, bárhol kérhetem; és végül az előbbi kettőből fakadó helyreállítás az ami újra megnyitja a lehetőséget bármilyen újrakezdésre. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szomrevalo.blog.hu/api/trackback/id/tr217544756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása