Szolnoki Önkéntes Református Misszió

Istenismeret - Parancsolatok (8)

2015/05/06. - írta: Szömre

Keresztelő János

"Én vízzel keresztellek titeket, hogy megtérjetek, de aki utánam jön, erősebb nálam, arra sem vagyok méltó, hogy a saruját vigyem. Ő majd Szentlélekkel és tűzzel keresztel titeket." (Mt 3,11)

Jánosról azt mondja az Írás, hogy teveszőr ruhát viselt bőrövvel és eledel mezei sáska volt, valamint vadméz. János egész személyén az sugárzik át, hogy ő nem a földi léttől, hanem annál valami sokkal nagyobbtól függ, annak engedelmeskedik. Számára nem érték a kényelem, a jólét és az anyagi javak, semmi mulandót nem keres ezen a világon. A keresztyén ember életében az értéket, az erőt, a célt a jelenvaló Isten hordozza. A legfontosabb dolgok  egyben nagyon komoly befolyással vannak az életünkre és jó tudni azt, hogy van biztonságosabb személy önmagunknál, akire rábízhatjuk mindezt. János egész életével a nálánál erősebb és méltóbb Krisztusra mutat, mert benne bízik, sokkal jobban, mint önmagában. valójában saját ereje határozottsága és bátorsága is ebből fakadt. Te megérted azt, amit János? Érted azt, hogy nem a földi dolgok a meghatározóak életünkben, hanem az Isten rendelése, akarata és parancsa? 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szomrevalo.blog.hu/api/trackback/id/tr517433472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása