Szolnoki Önkéntes Református Misszió

Lelki tisztaság

2015/09/10. - írta: Szömre

"Ne szeressétek a világot, se azt, ami a világban van. Ha valaki szereti a világot, abban nincs meg az Atya szeretete." (1Jn 2,15)

Jézus ezt úgy mondta, hogy nem szolgálhatunk két úrnak, Istennek és a mammonnak, mert az egyikhez mindig hűségesebbek vagyunk. Isten azt mondja a második parancsolatban, hogy ő féltőn szerető Isten és ahogyan ő egyedül a teremtményeit szereti, úgy az embernek is csak egyedül az Istent kell szeretnie. Ez a hűségről szól, ha Isten a Mindenható hűséges hozzánk akkor mi hogyan tagadhatjuk meg őt? Az Isten iránti hűség nem azt jelenti, hogy kiszakadunk ebből a világból és egyfajta elvont világszemléletbe burkolózunk, hanem azt, hogy a világ kísértéseit nem engedjük közel a szívünkhöz, mert ott csak Isten akaratának, parancsolatának és szeretetének van helye. Ez a lelki tisztaság.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szomrevalo.blog.hu/api/trackback/id/tr657775662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása