Szolnoki Önkéntes Református Misszió

Istenismeret - Parancsolatok (3.)

2015/05/01. - írta: Szömre

Jákób álma

"És ilyen fogadalmat tett Jákób: Ha velem lesz Isten, és megőriz ezen az úton, amelyen most járok, ha ad nekem ételül kenyeret és öltözetül ruhát, és épségben visszatérek apám házába, akkor az Úr lesz az én Istenem." (1Móz 28, 20-21)

Jákób csalással szerezte meg az apai áldást, utána testvére haragja elől menekülve értette meg Bételben, hogy Isten nélkül minden áldás  üres és Isten parancsolatának áthágása magányt és kiszolgáltatottságot hoz az ember életébe. Érezted már azt, hogy magányos vagy és kiszolgáltatott? Veled is volt már úgy, ahogy Jákóbbal, hogy álmodban nagyon nagy biztonságban és magasságban érezted magad, ahogyan ő is, amikor látta az égig emelkedő lépcsőt melyen Isten angyalai jártak fel-alá, aztán a felébredéssel jött a száraz és könyörtelen valóság? Egyedül vagy! Miért vagy egyedül? Gondolkodtál már ezen? Az emberek legtöbbször ugyanazon az úton jutnak el a magányig, mint Jákób: Isten parancsolatait figyelmen kívül hagyva, határtalan önzésüktől, és önfejűségüktől vezérelve. A közösségi oldalak világában, a legfejlettebb kommunikációs eszközök adta lehetőségek ellenére egyre több ember van egyedül, magányosan. Úgy tűnik, hogy az egyedüllétre nem a technikai fejlődés nyújt megoldást. Jákób választott: úgy döntött, hogy szövetségre lép Istennel, engedelmeskedni akar parancsolatainak és élete céljait ezután már nem önmagától, hanem Istennel szövetségben próbálja elérni és ez jelentette a magányból való kitörésnek a megoldását. Ezt ma is lehet, Isten szövetségre akar lépni veled, Urad és Istened szeretne lenni, hogy megtartson és élj.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szomrevalo.blog.hu/api/trackback/id/tr577407238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása