Szolnoki Önkéntes Református Misszió

Az utolsó óra

2015/11/20. - írta: Szömre


"Gyermekeim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy antikrisztus jön, és íme, most sok antikrisztus jelent meg: ebből tudjuk, hogy itt az utolsó óra. Közülünk indultak el, de nem voltak közülünk valók; mert ha közülünk valók lettek volna, megmaradtak volna közöttünk. De nyilvánvalóvákellett lennie, hogy nem mind közülünk valók."  (1Jn 2,18-19)

Ha az ige alapján azt mondjuk, hogy az utolsó órában vagyunk, igazunk van. Látjuk a jeleit, sorra támadnak antikrisztusok, sokan lesznek, akik közülünk antikrisztussá válnak, akik elhagyták az Urat. A bűn ereje tombol és végzetesen pusztítja a teremtett világot. Semmi kétség, az Írás beteljesedik. Ám ugyanez az Írás mondja "Az az egy azonban ne legyen rejtve előttetek, szeretteim, hogy az Úr előtt egy nap annyi, mint ezer esztendő, és ezer esztendő annyi, mint egy nap." (2Pt 3,8). Az Úr szerinti utolsó óra az, ami az Ő igéjében meg van írva és ki tudja meddig tart, emberi léptékkel sok év, évszázad vagy évezred. Milyen jó, hogy ez nem csak az utolsó óra, hanem egyben a kegyelem ideje is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szomrevalo.blog.hu/api/trackback/id/tr468090282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása