Szolnoki Önkéntes Református Misszió

Világosság vagy sötétség (1.)

2015/02/23. - írta: Szömre

áltatás és önáltatás

light_and_dark_1.jpgHa azt mondjuk, hogy közösségünk van vele, és a sötéttségben járunk, akkor hazudunk, és nem cselekesszük az igazságot. (1Jn 1,6)

Az írás világosan fogalmaz, a hazugsággal kapcsolatban. Ha valaki csak képmutatásból valja magáról, hogy közössége van Istennel az hazudik, becsapja embertársait és saját magát. Ez a sötéttség útja, ami semmivel sem visz közelebb Istenhez mint azok a többi dolgok, amik ezen az úton találhatók. Ne csapd be magad, kérdezd meg magadtól: van személyes kapcsolatod Istennel vagy csak beszélsz és képzelődsz róla? Vigyázz, ha csak beszéd és képzelgés az, amit Istennel kapcsolatban teszel, az hazugság és sötét dolog. Az igazság azonban az, hogy Isten azt szeretné, hogy megismerd őt és megvilágosodj.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szomrevalo.blog.hu/api/trackback/id/tr377202277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása